ATEX richtlijn voor opleiding van medewerkers

Volgens de ATEX 153 richtlijn is het verplicht om medewerkers gedegen op te (laten) leiden voor het uitvoeren van werkzaamheden in EX-omgevingen.

Wat is ATEX 114?

De ATEX 114 richtlijn beschrijft de normen waaraan apparaten die gebruikt worden in explosiegevaarlijke omgevingen moeten voldoen, zodat deze geen ontstekingsgevaar vormen. Alleen als een apparaat is goedgekeurd door Elements Materias Technology Ltd, mag het gebruikt worden in een EX-omgeving. Elements Materias Technology Ltd is de partij die de externe certificatie voor ATEX doet.

Hoe zien ATEX-markeringen eruit?

Herkennen van een ATEX-omgeving met deze markering

Als een omgeving explosiegevaarlijk is, moet dit worden aangegeven met de volgende markering:

Herkennen van apparatuur die aan ATEX-richtlijnen voldoet

Als een apparaat voldoet aan de ATEX-richtlijnen, vindt u het volgende icoon op het apparaat:

Zijn er ook andere normen dan ATEX?

Jazeker. Terwijl de ATEX-richtlijnen gelden voor omgevingen en apparatuur in Europa, gelden er andere richtlijnen in andere landen. Op de pagina radiografische besturingssystemen voor ex-omgevingen vindt u hier een handig overzicht voor.

Op zoek naar radiografische besturingssystemen voor ATEX-omgevingen?

Hetronic is al vele jaren toonaangevend leverancier van professionele radiografische besturingssystemen voor industriële procesbesturingstoepassingen in explosiegevoelige omgevingen. Onze industriële afstandsbedieningen voldoen aan de ATEX 114-richtlijn en kunt u gebruiken voor de volgende toepassingen:

  • Gas Zone 1 en Zone 2 IIA, IIB en IIC (2014/34/EU)
  • Dust Zone 21 en Zone 22 IIA, IIB en IIC (2014/34/EU)

Bekijk aanbod

Vragen over ATEX-richtlijnen?

Heeft u een vraag over de ATEX-richtlijnen of wilt u meer informatie ontvangen over radiografische besturingssystemen voor explosiegevoelige omgevingen? Neem voor deze en al uw andere vragen gerust contact op met Hetronic. Onze specialisten geven u graag advies en helpen u met het vinden van de beste industriële afstandsbediening voor uw toepassing. Stel ons uw vraag via de chat op de website, of neem telefonisch of per e-mail contact met ons op. U vindt onze contactgegevens op de contactpagina.